
.jpg)
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Arif Yıldız, Fransız Senatosu'nun sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı kabul etmesini şiddetle kınadıklarını söyleyerek, "Bu yasayı kabul eden Fransız Senatosu'nu ve destekleyicilerini şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Fransızların kendi geçmişlerinde bulunan soykırım kültürünü kapatabilmek için necip Türk Milletine iftira atmaya devam etmektedir.
Dünya alem bilsinki, Türk milletinin geçmişinde zülüm değil adalet, insaniyet ve merhamet vardır. Fransa ve Ermenistan'da çok iyi bilsinki, Türk milletinin dostluğu ne kadar iyi ve faydalı ise düşmanlığı da o kadar kötü ve zararlı olacaktır. Bizler, Fransızların Afrika'dan Ortadoğu'ya kadar yaptığı soykırım ve insanlık suçunu unutmuş değiliz. Ermenilerin bir kısmının, ecdadımızı arkadan vurduğunu ve düşmanlarla işbirliği yaparak Türk milletinin savunmasız evlatlarını katlettiğini, Dağlık Karabağ'da Azeri kardeşlerimizi katlettiğini unutmuş değiliz. Fransızlar ve bir kısım Ermeniler tarafından katledilenleri rahmetle anıyoruz. Ancak, Türk milleti kindar değil uzlaşmacı olduğundan ve tarihi yorumlamayı tarihçilerin yapması gerektiğini düşündüğünden sessiz kalmaktadır" dedi.
MHP İl Başkanı Yıldız, "Türk hükümeti kendi üzerine düşeni yapmalı ve ifade özgürlüğüne pranga vuran bu yasanın iptali için gerekli tedbirleri almalıdır. Bu anlamda bizim hükümete iki teklifimiz vardır. Birincisi Fransa'nın canının yanması gerekir.
Bunu için Güney Akım Projesi'nde Fransa devletinin desteklediği Fransız Firması EDF'nin yüzde 15 pay alacağı görülmektedir. Fransız firmasının bu projede hemen çıkartılması için gerekli adımların atılması gerekiyor. İkincisi, hukuki yollardan kabul edilen yasanın iptali için dava şartlarının oluşturulmasıdır. Bunun için Fransız Anayasa Mahkemesi'ne dava açabilmenin yollarını oluşturmak gerekir. Fransa'da yaşayan bir Türk kardeşimizin Ermenilerle ilgili tehcirin bir soykırım olmadığını beyan etmeli, maddi para cezasını Türk devleti ödemeli ve bu kardeşimizin adına yeni kabul edilen yasanın Fransız Anayasasındaki ifade özgürlüğüne aykırı olduğundan bahisle, Anayasaya aykırılıktan yasanın iptalinin sağlanması gerekmektedir. Hükümetin bu iradeyi göstermesi halinde MHP olarak destek olacağımızı şimdiden beyan ediyoruz" ifadelerini kaydetti.
Bu arada, MHP İl Başkanı Arif Yıldız, "Seyyid Ahmet Arvasi'nin fikirlerini anlatmak, anlamak ve yaşatmak" adlı ödüllü makale yarışması için başvuruların 1 Nisan 2012 tarihinde sona ereceğini belirterek, yarışmada birinci olana bin 500 TL, ikinci olana bin TL ve üçüncü olana da 500 TL ödül verileceğini ifade edip, başvuru şartnamesinin MHP İl Başkanlığından alınabileceğini kaydetti.


.jpg)
MALATYA HAVA DURUMU
Detaylı Hava Durumları [5 Günlük]
SIK KULLANILAN SAYFALAR
» Malatya Nöbetçi Eczaneler
» Malatya Eczanelerin İletişim Bilgileri
» Yeni Malatyaspor Puan Durumu
»
Malatya Sinemalarında Bu Hafta
» Malatya
Tiyatrolarında Bu Ay
» Malatya Namaz Vakitleri
»
Güncel
Döviz ve Altın Bilgileri
» Ulusal Gazetelerin 1. Sayfaları
» Malatya Televizyonlarını İzle
»
Malatya Radyolarını Dinle
»
2011 Dini Günler ve Geceler
» 2011 Resmi Tatil Günleri
»
Güncel Kayısı Fiyatları
» Hal Toptan Satış Fiyat Listesi
» Bizi Destekleyin
»
Diğer Sayfalarımız