Milletvekili Ömer Faruk Öz'den Açıklamalar

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Diyorlar ki, Anayasa mahkemesi değişecekte ne olacak, HSYK yapısı değişecekte ne olacak. Milletin karnımı doyacak? Evet, milletin karnı doyacak" diyerek AK Parti'yi kapatma davasında Türkiy

Milletvekili Ömer Faruk Öz'den Açıklamalar Malatya Haber

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kışla Caddesi'ndeki esnafları gezerek sohbet etti. Gezi esnasında açıklamalarda bulanan Milletvekili Öz, "Malatya'nın Güney'e açılan kapısı olan Erkenek Tüneli'nin ihalesi yapıldı, şuanda değerlendirme aşamasında" dedi.

Dondan zarar gören kayısı çiftçilerine yapılacak olan ödemeler hakkında bilgi veren Öz, "Bu konu sadece Malatya'yı ilgilendiren bir konu değil. Yaklaşık olarak 200-250 milyon TL tutarında Hazineye yük getirecek olan bir konu. Malatya her halde bunun 5'te birine tekabül edecek. Hazine bu konuda son aşamaya geldi. Net bir tarih vermiyorum ama en kısa sürede ödemeler yapılacak. Diğer ellerimizde meydana gelen tabii afetlerle paralel olarak Hazine tarafından bir değerlendirme yapılıyor. Kısa süre içinde çiftçilerimize ödeme yapılması için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Milletvekili Öz, "Diyorlar ki, Anayasa mahkemesi değişecekte ne olacak, HSYK yapısı değişecekte ne olacak. Milletin karnımı doyacak? Evet, milletin karnı doyacak. Nasıl doyacak? Bir tek örnek vereyim; iktidar partisi olan AK Parti'ye bir kapatma davası açtılar, Türkiye'ye 20 milyon dolara mal oldu" dedi.
Baskil, Çelikhan ve Elbistan ilçelerinin Malatya'ya bağlanmak istediğini belirten Öz, "Benim gönlümden geçen şu, Elazığ'ın Baskili, Adıyaman'ın Çelikhan'ı Kahramanmaraş'ın Elbistan'ı Malatya'ya bağlanmayı çok istiyorlar. İdari olarak kendi illerine bağlılar ancak ticari olarak Malatya'ya bağlılar. Elbistan, Çelikhan ve Baskil'de bir kamuoyu yapılsa, Malatya'ya bağlanmakta mutluluk duyacaklardır. Bence Elbistan il olmalı, il olmasa bile Malatya'ya bağlanmalı" diye konuştu.