BİLSAM'dan Basın Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihi; geçmişinden bugüne dönemsel olarak tarihi kırılmalara şahitlik etmiş, darbelere maruz kalmış, toplum mühendisliği projeleri ile toplum manipüle edilmiş, halkımızın adalet arayışı çirkin yöntemlerle akamete uğratılmış, ülkemiz buhranlara mahkûm edilmiştir.

BİLSAM'dan Basın Açıklaması Malatya Haber

Bu süreçlerin sonunda çok yönlü yıkım, toplumsal barışın zedelenmesi, kaos, ekonomik ve sosyal buhranlar baş göstermiştir. Sonunda kaybeden millet olmuştur, demokrasi ve insan hakları olmuştur.

Demokrasi dışı yöntemlerle ülke egemenliğini ele geçirenler yoksulluk, anarşi ve kaostan başka bir şey getirmemişlerdir.  Menderes, Özal ve 28 Şubat dönemi bu tekerrürden ibaret trajik sahnelere şahitlik etmiş, ülke adına elde edilen tüm kazanımlar yerle yeksan olacak şekilde ortadan kaldırılmıştır.

Ülke olarak bu tarihi kırılmaları hatırlatan çok kritik bir dönemden geçmekteyiz. Hak, özgürlük ve adalet adına elde edilen tüm kazanımlar, aynı kavramlar üzerinden yeniden kaybedilme durumuyla karşı karşıyadır. Etnik ve siyasi özgürlükler çerçevesinde toplumsal barışı inşa eden tüm değerler ideolojik sert ve ayrıştırıcı söylemlerle, yok edilmek istenmektedir.

ÜlkemizinYeni Anayasa ve Çözüm Süreci arayışları, ilk defa, milletin kendi geleceğini teminat altına alma adına umut olmuştur.  Bu umut toplumsal mozaiği oluşturan her türlü etnik yapının, siyasi eğilimlerin, geleceğe bir toplumsal uzlaşı ve kardeşlik projesi ortaya koyma adına son derece önemlidir. Bu tarihi misyonu koruma ve geleceğe taşıma anlamında çok önemli bir sorumlulukla karşı karşıyayız

Değerlerimiz adına, demokrasi adına, ekonomik ve siyasi istikrar adına, umudunu ülkemize bağlamış dünya mazlumlarının geleceği adına yeniden düşünelim. Halkımızın iradesinin sandığa yansıması için seçimlere katılmak konusunda duyarlı davranalım.