Cuma Sonrası Ortak Basın Açıklaması Yapıldı

Malatya'da, başta Filistin olmak üzere Müslüman ülkelere yapılan saldırılar basın açıklaması ile kınandı.

Cuma Sonrası Ortak Basın Açıklaması Yapıldı Malatya Haber

Malatya Yeni Camii’de Cuma namazı sonrasında toplanan Genç MÜSİAD, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Birlik Vakfı, Akıncılar, Alperenler Malatya Şubesi üyeleri, sloganlar atarak Soykan Meydanı’na geldi.

Soykan Meydanı’nda sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapan Abdulkadir Karaduman, başta Filistin olmak üzere, Müslüman ülkelere yapılan saldırıları kınadıklarını belirtip, İslam alemini birlik olmaya ve birlikte tepki vermeye davet etti. Müslümanlara saldırının her geçen gün arttığını belirten Karaduman, “Amerika ve İsrail’in Gazze, Irak ve Suriye’de yapmış olduklarını göremezsek ve basite alırsak yanlış davranış sergilemiş oluruz “ifadelerini kullandı.
Ellerinde pankartlar ile İsrail aleyhine slogan atıp, tekbir getiren topluluk, “Müslüman uyuma, Filistin’e sahip çık”, “Kahrolsun İsrail”, Bir Musa gelecek, sizi vuracak” diye bağırdı.
Topluluk daha sonra dağıldı.

KADINLAR ALKIŞLARLA DESTEK VERDİ

Bu arada, sloganlar atarak basın açıklaması için camiden meydana geliş sırasında, modern giyimli iki bayanın alkışlarla eylemcilere destek verdikleri görüldü.