Solmaz, Basın Açıklaması Yaptı

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “İyi tarım uygulamalarının yaygınlaşmasını bekliyoruz” dedi.

Solmaz, Basın Açıklaması Yaptı Malatya Haber

Gazeteciler Cemiyeti’nde üretici Şinasi Sucu ile birlikte basın açıklaması yapan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan, 30 Mart’tan itibaren iyi tarım uygulamaları konusunda sözleşme yaptıklarını ifade ederek, “İyi tarım uygulamaları yapan üreticilere geçen yıl dönüm başına 25 TL destek yapıldı. İyi tarım uygulamalarının yaygınlaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya’da 100 bin dönüm arazide iyi tarım uygulamaları yapılmasının planlandığını vurgulayan Solmaz, “Bu da demektir ki, 2,5 milyon TL destek alınacaktır” dedi.

Yeşilyurt Ziraat Odası olarak ‘Çiftçiler Gençleşiyor’ projesi kapsamında; bağ aşılama, bağ budama, meyve aşılama ve meyve budama olmak üzere 4 projelerinin onaylandığını bildiren Doğan Solmaz, “Proje kapsamında kurslara katılacaklara günlük harcırah ve sağlık sigortasından yararlanacaklar” şeklinde konuştu.
Solmaz, sözü edilen projeler ve kurslar hakkında ayrıntılı bilginin odadan alınabileceğini kaydetti.