Miting Gibi Basın Açıklaması

Malatya’da Mısır'daki askeri darbeye ve darbe sonrası sivil halka yönelik baskılara tepki için sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen basın açıklaması, mitinge dönüştü.

Miting Gibi Basın Açıklaması Malatya Haber

Soykan Parkı’nda ikindi namazını müteakip Memur-Sen Malatya Şubesi, Meşale Derneği ve Mazlumder Şubesi tarafından ortak organizasyon ile basın açıklaması düzenlendi.

Kalabalık bir topluluğun destek verdiği etkinliğe AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de katıldı.

Basın açıklamasında Mısır bayrağı ile birlikte askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin fotoğrafları taşındı.

ABD karşıtı sık sık sloganların atıldığı eylemde konuşan Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Mısır’da Firavunlaşan darbeciler ve onların uşakları onurla direnen Mısır halkının üzerine kurşun yağdırıyor. Kimin nesi olduğu belli olmayan Sisi ve avaneleri çağdaş Firavunluk yapıyorlar” dedi.

Eylem, olaysız sona erdi.