2011 Faaliyet Raporu Görüşüldü

Malatya İl Özel İdaresi 2011 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

2011 Faaliyet Raporu Görüşüldü Malatya Haber

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen faaliyet raporu görüşmelerine; Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ve İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın yanı sıra birim amirleri ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Faaliyet raporu görüşmeleri öncesinde bir konuşma yapan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, "Bu sene oldukça zorlu bir kış döneminden geçtik. Yollarda kapanan bölümleri tam olarak açamadık. Bu bir bereket ama ister istemez bizimde görev yükümüzü ağırlaştırıyor. İl Özel İdaresi, Türkiye'de hangi ilde olursa olsun çok geniş bir coğrafi alana hitap ediyor.

Bu alan içerisinde hem hitap ettiği hizmet birimleri itibariyle hem de hizmet çeşitliliği ve yürüttüğü görevlerin yaptığı görevlerin başlıkları itibariyle başka bir kuruluşla karşılaştırılamayacak kadar büyük bir görev yüküyle karşı karşıya. Görev yükünün farklı başlıkları ve farklı konuları ihtiva etmesi ve tabi ki yerleşim birimlerinin çok fazla sayıda olması ister istemez İl Özel İdaresi'nin başka kuruluşlara göre faaliyetlerinde verimli ve etkin olmasını zorlaştırıyor. Malatya İl Özel İdaremizde bu zorluklardan kurtulmuş değil. 2011 yılında mevcut imkanlara ve kabiliyetlere göre orta karar bir hizmet dönemi geçirdik. Bazı konularda hedeflediğimiz noktalara ulaşamadık. Burada tabi teşkilatının yapısında meydana gelen değişmeler, personel sayısındaki azalma, idari yapıdaki boşluklar etkili oldu" dedi.

Kısıtlı bütçeyle büyük bir sorumluluğun yerine getirilmeye çalışıldığını kaydeden Saran, "2012 yılı içerisinde çok daha dertli toplu, hizmet birimlerinin çok daha iyi çalışacağı, faaliyetlerde daha verimli bir dönem geçiririz inşallah. Biz 2012 yılının başlangıcında geleceğe daha planlı ve daha hazırlıklı olarak başlamak için çalışmalarımızı yaparken, kış şartlarının ağırlığı altında kaldık. Tabi her şeyden önce mevcut bütçemiz imkanlarımızın son derece yetersiz olduğunu, kısıtlı olduğunu ifade etmemiz lazım.

43 milyon TL'lik bütçemizin ancak yüzde 50'nin altındaki bölümünü yatırıma ayırabiliyoruz. Binlerle ifade edilebilecek bir alana hitap eden bir sorumluluğun böylesi küçük bir rakamla kaldırılması çok zor. Bizim 20-25 milyon TL ayırabileceğimiz yatırım bütçemizi, diğer bazı yatırımcı kuruluşlar tek bir yatırımını teşkil ediyor" diye konuştu.

Vali Saran, Vagon Onarım Fabrikası'nın yeniden hayata geçmesini beklediklerini söyleyerek, "Nasip olurda Vagon Onarım Fabrikası, vagon üretimi ve onarımı konusunda yeni bir tesis haline dönüşürse ki, yaptığımız geziden olumlu neticelerle ayrıldık. Bulunduğumuz noktadan daha ileri bir aşamadayız. Pazar paylarını araştırıp, ortaklık kurmak istediğimiz kuruluş bu işe sıcak bakıyor. Piyasa ve Pazar şartları el verişli olduğu takdirde, bu tesisin hayata geçeceğini bekliyoruz. O zaman İl Özel İdaresi'ni burada cüzi bir rakamda olsa sermaye koymadan kar payı almasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Saran'ın konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Malatya İl Özel idaresi 2011 yılı faaliyet raporu hakkında bilgiler verdi. Kaya, "2011 yılında 1. Kat asfalt çalışmaları; İl Özel idaresi idare kapsamında 47,1 kilometre, KÖYDES ve belediye programından 52,2 kilometre olmak üzere toplam 99,3 kilometre 1. Kat asfalt kaplama yapılmıştır. Yapılan 99,3 kilometre 1. Kat asfalt kaplamanın bedeli, 5 milyon 857 bin 126 TL'dir. Köy yolu standardımız 2 şerit (4,8 metre)'dir.

Ancak Merkez Uluköy 10 kilometre 3 şerit, Tepehan Nemrut yolu 10,2 kilometre 3 şerittir. 2. Kat asfalt kaplama; 2011 yılında KÖYDES Programından 101,9 kilometre asfalt kaplama yapılmıştır. Yapılan 101,9 kilometre asfalt kaplamanın proje bedeli 1 milyon 647 bin 480 TL'dir. Stabilize kaplama; 2011 yılında İl Özel İdaresi programından 121,9 kilometre, KÖYDES programından 102,3 kilometre olmak üzere toplam 224,2 kilometre stabilize kaplama yapılmıştır.

Yapılan 224,2 kilometre stabilize kaplamanın proje bedeli 2 milyon 594 bin 124 TL'dir. Onarım ve genişletme çalışmaları; 2011 yılında İl Özel İdaresi Programı'ndan 180,6 kilometre, KÖYDES Programı'ndan 24,3 kilometre olmak üzere toplam 204,9 kilometre onarım ve genişletme yapılmıştır.

Yapılan onarım ve genişletme çalışmalarının proje bedeli, 6 milyon 465 bin 415 TL'dir. Tesviye yeni yol açma çalışmaları; 2011 yılında İl Özel İdaresi programından, 110,9 kilometre, KÖYDES programından 2,3 kilometre olmak üzere toplam 113,2 kilometre tesviye ve yeni yol açma çalışması yapılmıştır. Yapılan çalışmanın proje bedeli 3 milyon 881 bin 500 TL'dir" şeklinde konuştu.